Çankaya'ya Akıllı” hizmet yolda

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bilge Hakan Açıl Halk TV'ye konuk oldu

Magazin 18.09.2013 09:49:19 0
Çankaya

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bilge Hakan Açıl, Gündem Özel ve Siyaset Gündemi programlarına konuk oldu. Katıldığı programlarda Çankaya için hazırladığı projelerden bahseden Açıl, Çankaya’yı yenilikçi ve yaşanabilir bir belediye yapacağını söyledi.

Halk TV’ye konuk olan CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bilge Hakan Açıl, “Akıllı telefonlar için yaptığımız ve “Akıllı Proje” adını verdiğimiz bu program ile vatandaşın sorunları anında bize ulaşacak ve sorunun giderilmesi için hemen harekete geçilecek” dedi. Rahmi Aygün’ün sunduğu Gündem Özel programına katılan Bilge Hakan Açıl, Çankaya ve Ankara için hazırladığı projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aygün’ün sorularını cevaplayan Açıl, Pazartesi günü de Ulusal Kanal’da yayınlanan ve Hakan Bayrakçı’nın sunduğu Siyaset Gündemi programına katıldı.  Yerel Yönetimler Uzmanı ve Şehir Plancısı olan Bilge Hakan Açıl katıldığı programlarda şu noktalara değindi:

“AKILLI” HİZMETİ GETİRECEĞİZ

Vatandaşın fikirleri Çankaya’yı şekillendirecek. Belediyeyle halk arasındaki iletişim kopukluğuna çözüm getireceğiz. Teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanacağız. Akıllı telefonlar için hazırlamış olduğumuz program ile vatandaş şikayet ve dileklerini belediyeye anında iletebilecek. “Akıllı Proje” adını verdiğimiz bu program ile vatandaşın sorunları anında bize ulaşacak ve sorunun giderilmesi için hemen harekete geçilecek.

MAHALLE MECLİSLERİ KURULACAK

“Çankaya yeni bir yönetim projesi getiriyoruz. Uygulayacak olduğumuz bu yeni yönetim projesi ile  Çankaya’ya daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Hizmet beklentisine göre 7 bölgeye böldüğümüz Çankaya’da her bölge için bir meclis kuracak ve vatandaşın ihtiyaçlarını daha çabuk çözeceğiz. Hazırlık aşamasında 124 mahalle muhtarıyla görüştüğümüz projemizde, her mahallede bir meclis kuracağız. Her mahalle kendi sorununu bu meclislerde konuşacak ve bu sayede vatandaşın ve mahallenin ihtiyaçlarına göre hareket edilmiş olacak.

HALKLA HALK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Yaptığım mahalle ve ev ziyaretlerinde gözlemlediğim kadarıyla Çankaya’da sosyal ihtiyaçları karşılanamayan birçok aile var. Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Çankaya’ya getireceğiz. İnsanların sosyal yaşantılarından sağlığına, eğitim durumlarından ekonomik sıkıntılarına kadar ilgileneceğiz. Gerekirse tek bir birey için farklı bir proje üreteceğiz. Bu projelerimizi de halkın görüşleriyle şekillendireceğiz. Çankaya olarak halk için halk ile çalışacağız. Çankaya’ya güzel günlerini geri getireceğiz.

FİZİK LABORATUARLARI KURULACAK

Yoksulluk sebebiyle eğitim alamayan çocuklarımız var. Biz onları kucaklayacağız ve onları giyimlerinden kırtasiye eşyalarına kadar donatacağız. Herkesin söylediği klasik söylemleri bir kenara bırakıp gençlerimizin yaratıcılığını ortaya çıkaracak projelerimiz var. Çağın trendi neyse, teknoloji neye doğru gidiyorsa Çankaya gençleriyle birlikte hep orada olacak. Belediye bünyesinde açacağımız Felsefe, Matematik ve Fizik Evleri’ndeki laboratuarlarda eğitim alan gençlerimizin halk için yaratıcı projeler yapmasını sağlayacağız. Gençlik kiminleyse, gelecek onunladır. Çankaya olarak geleceği gençlerimizle çizeceğiz. Biz bu yola Ankara’nın ve Çankaya’nın makus talihini değiştirmek için çıktık. CHP’nin gelenek ve ilkelerinin ışığında Çankaya’yı modern ve yenilikçi bir belediye yapacağız.”

TATLI YENİLİP TALI KONUŞULDU

PROGRAMIN ardından Bilge Hakan Açıl, Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinçle de görüştü. Sevinç ile görüşmesinin ardından Halk TV ekibiyle de sohbet eden Açıl, kendi eliyle tüm kanala baklava ikram etti.

ABDULLAHB ORTAÇ-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29